Skip to content

OVER MIJ 

Wat mij beweegt…

Design that
moves others
comes from
issues that
move you

TIJDLOOS,

STRAK DESIGN

“Al zo’n 30 jaar verzamel ik design meubelen en accessoires. Mijn collectie is enorm divers: van de Corbusier LC4 tot de Pastoe L160. Mijn favoriete ontwerp is de fluitketel ‘Hot Bertaa’ van Alessi. Het is een eigenwijs ontwerp dat je ook in het Metropolitan Museum of Art vindt. Langzaamaan vulde mijn huis zich met strak, functioneel en tijdloos design.

Dat strakke, tijdloze en eigenwijze vind je ook terug in mijn ontwerpen. Daardoor blijven bijvoorbeeld logo’s heel lang aantrekkelijk. In het ontwerpproces streep ik steeds meer weg, net zo lang tot ik de essentie overhoud: een sprekend en strak design, met zorgvuldig gekozen lettertypen. Die eigenwijsheid zit ook in mij. Ik sta voor de kwaliteit van mijn grafisch ontwerpen en ik bel met mijn opdrachtgever wanneer ik vind dat een ontwerp geweld wordt aangedaan.”

MAKE IT
SIMPEL BUT
SIGNIFICANT

PRUTTELENDE PANNEN

&VERRUKKELIJKE ETENSGEUREN

“Koken is voor mij pure ontspanning. Inspiratie haal ik uit kookprogramma’s en internet. Vervolgens geef ik mijn eigen draai aan een gerecht en experimenteer ik net zo lang tot het perfect is. Een favoriete keuken heb ik niet: ik maak even graag een pasta, een Tjap Tjoy als een rijk gevulde erwtensoep.

Die aandacht en dat experimenteren, vind je ook terug in mijn werk. Het is een gevolg van mijn perfectionisme. In mijn werk komt dat goed van pas. Terwijl ik het ontwerp maak, kijk ik de tekst ook nog even na: zijn de woorden bijvoorbeeld wel consequent gespeld. Dat perfectionisme voorkomt veel gesleutel in de correctiefase.”

COOKING
IS AN
ART FORM
A CREATIVE
THING

DE WAUW-FACTOR

VAN SUPER CARS

“Ik ben een grote fan van super cars: van de Mazda MX5 tot de Porsche 911. Bij de Porsche kan ik alleen maar WAUW denken. Het is liefde op het eerste gezicht. Het design is tijdloos: een Porsche van 1970 of van 2019 is in essentie hetzelfde en steeds heel herkenbaar als Porsche.

Een ontwerp moet ook die wauw-factor hebben, die onmiddellijke aantrekkingskracht. Voel ik dat niet, dan ga ik nog even door. Ik lever pas een ontwerp af als het goed voelt.”

GOOD DESIGN
SHOULD
BE HONEST

GOED GETEKENDE
STRIPS WAARAAN

MET LIEFDE
IS GEWERKT

“Mijn eerste ervaring met stripboeken was Asterix en Obelix. Die boekjes vergeet ik nooit meer en ik lees ze nog steeds. Goed getekende stripboeken met een gezonde dosis humor spreken mij vooral aan.

Aan die stripboeken is met veel aandacht en liefde gewerkt. Ik ben ook nog steeds gek op mijn werk en enorm betrokken bij mijn opdrachten. Dat merkt de klant niet alleen aan de kwaliteit van mijn werk, maar ook aan één aanspreekpunt, afspraak is afspraak, snelle levering en ruime openingstijden.”

BEKIJK MIJN PORTFOLIO
Over mij